Rantaherkkuja | Koh Samet, Thaimaa

Nyt ei ollut testauksessa mikään rafla, vaan Koh Sametin Vongdeuan-rannan herkut! Näitä herkkuja siis myivät thaimaalaiset kantokoreineen, ja koreista löytyi monenlaista! Yhdellä oli korit pullollaan hedelmiä, toisella grilli ja lihat, ja kolmannella leipäsiä.


 Ensimmäiseltä myyjältä tarttui minulle tuoretta lohikäärmehedelmää, eli pitahayaa. Petrillä en uskaltanut sitä maistattaa sillä hän on pahasti kiiville allerginen, ja tämä muistutti paljon kiiviä koostumukseltaan. Voi, mikä nautinto kuumalla rannalla se olikaan! Oikein mahtavaa, sillä hedelmä sisälsi paljon nestettä! Olen ennen vain juonut pitahayan makuisia limuja, kuten Jaffan Kiellettyä hedelmää, joten tämä oli uusi kokemus!

Koostumukseltaan se oli siis kuin kiivi, mutta maultaan se oli erittäin hento, ja siinä oli mielestäni todella vieno häivähdys vesimelonin makua. Ne jotka tykkäävät vahvanmakuisista hedelmistä, ei välttämättä tykkää tästä, sillä tämä voi joidenkin mielestä lukeutua siihen "ei maistu miltään" -kategoriaan. Tälle en kuitenkaan anna arvosanaa, mutta mikäli et ole kiiviallergikko, suosittelen maistamaan ulkomailla ollessa (Suomessa myytävät ovat aivan karmeita ja törkeän hintaisia)!


Seuraava herkku olikin molemmille, nimittäin kanavartaat! Tämä on siis ns. "katuversio" kanavartaista, mutta samalla nimellä menevät (Gai Satay: ไกสะเต๊ะ). Huomasin että jotkut arastivat alkuun grilliruokien syöntiä, mutta uskaltautuivat myöhemmin muiden mukana. Itse tulin siihen tulokseen että mikä jottei, sillä ne olivat kuitenkin koko ajan grillihiilloksen päällä. Mutta hei, oikeasti. Tämän takia voisin muuttaa Koh Sametille oikein mielelläni, sillä näihin rakastuimme molemmat!
Petri: "Törkeän hyviä, mutta hinta-laatusuhde oli hirveän huono. Mun mielestä laatuun nähden näitten pitäis olla paljon kalliimpia, koska ne makso vaan 25B kappaleelta. Ja myyjä oli ihana! Hyvä ja nopea naposteltava koska ei tarvinnut lähtee syömään raflaan kesken auringonoton!"
Lihansyöjien unelma!
★ + 


0 kommenttia :

Post a Comment