Vongdeuan Resort | Koh Samet, Thailand

Saavuttuamme matkamme toiseen kohteeseen, Vongdeuan Resortiin Koh Sametin saarelle, alkoi nälkä hiipimään! Koska nälkä oli kova ja saaren tarjonta vielä tuntematon, päätimme testata ensimmäisenä resortin oman ravintolan. Tällä kertaa halusin testata jotain muuta kuin paistettua riisiä tai riisiä kastikkeella, ja päädyin friteerattuun kanaan. Koska thaimaalainen ruokakulttuuri oli tässä vaiheessa vielä vieras, tämä annos yllätti! 

Suomesta löytyvistä kiinalaisista ravintoloista yms. friteerattu kana on yleensä niitä tyypillisiä friteerattuja kanapalleroita hapanimelällä kastikkeella, mutta kun Thaimaassa tilaa friteerattua kanaa, saa kokonaisen koiven! 


Vongdeuan Resortin friteerattu kana, eli Gai Tod (Kai Thot: ไก่ทอด) oli oikein maukasta! Kuori oli erittäin rapea ja ihanaa makua toi leivitykseen sekoitetut mausteet! Sisältä koipi oli pysynyt mehukkaana, ja sweet chili -dippi antoi loistavan lisäsäväyksen koivelle! Ranskalaiset nyt olivat.. ranskalaisia! Hyviä, vaikka itse sainkin lisätä suolaa. Seuraavaa asiaa olen ihmetellyt: söipä missä tahansa annoksen, vaikkapa saarella jonne suurin osa elintarvikkeista tuodaan mantereelta, niin vihannekset olivat aina tuoreita, mehukkaita ja salaatti rapsakkaa! Mutta tuo salaatin majoneesi! Voi, se oli rakkautta ensipurauksella! 

Suosittelen jokaiselle joka vierailee Koh Sametin saarella!

SOLD!
★★★★+


0 kommenttia :

Post a Comment